Είστε εδώ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΡΟΣΙΝΗ (20/3/2015)

Δύο εκδηλώσεις για τον ποιητή Γ. Δροσίνη διεξήχθησαν, με εξαιρετική επιτυχία, την Παρασκευή στις 20 Μαρτίου 2015

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Κολλεγίου Αθηνών (πρωί της Παρασκευής) στο πλαίσιο των Καινοτόμων Δράσεων, με τίτλο: «Ο Γ. Δροσίνης, γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ τριών σχολείων», σε κοινή συνεργασία του Ελληνο-Αμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλέγιο Αθηνών - Κολλέγιο Ψυχικού) και του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου. Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση εργασιών των μαθητών, των παραπάνω σχολείων, για τον Γ. Δροσίνη, με υπεύθυνους καθηγητές/τριες τους/τις: Αλίκη Γαλιατσάτου, Αφροδίτη Κουτσογιάννη, Βασίλη Μητσέα, Ρηνιώ Μπασιά, Ιωάννα Τσιλιγιάννη, καθώς και μελοποιημένη ποίηση του Γ. Δροσίνη από τη Γυναικεία Χορωδία του Δήμου Κεφαλονιάς, υπό τη διεύθυνση - διδασκαλία του Άγγελου Μουρελάτου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος έγινε και η απονομή των βραβείων ποίησης και πεζογραφίας από τη διενέργεια του λογοτεχνικού διαγωνισμού μεταξύ των μαθητών των τριών σχολείων οι οποίοι εκλήθησαν να γράψουν ποίημα ή διήγημα αφορμώμενοι από τους στίχους του ποιήματος του Γ. Δροσίνη «Δε θέλω».
Η επιτροπή του διαγωνισμού, αποτελούμενη απο τον κ. Αναστάσιο Στέφο, ως Πρόεδρο, και τους/τις Δημ. Ζαβιτσιάνο, Διονυσία Κουμαριώτου και Σταυρούλα Χονδρίδου, ως μέλη, απένειμε τα βραβεία στους διακριθέντες, ως ακολούθως:
Βραβεία ποίησης: Κατερίνα Δημάτου, Ελένη Βινιεράτου, Μαριάννα Κολαΐτη, Ελεάνα Χριστοφοράκη.
Βραβεία πεζογραφίας: Αγγελική Μαντέλη, Παναγιώτα Νικηγοράτου, Ανδρέα Τσολμεκτσόγλου.
Ο Πρόεδρος συνεχάρη τους μαθητές/τριες, που μετουσίωσαν, σε άρτιο νεοελληνικό λόγο, με πρωτοτυπία και ευρηματικότητα τους στίχους του Δροσίνη σε προσωπική δημιουργία.

Η δεύτερη λογοτεχνική και μουσική εκδήλωση του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Μουσείου Γ. Δροσίνη» (Πρόεδρος Ελένη Βαχάρη), πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς. Η κεντρική ομιλία έγινε από την Αλίκη Γαλιατσάτου, με θέμα «Γεώργιος Δροσίνης, ο ποιητής της Αμαρυλλίδος» και ακολούθησε παρουσίαση του κοινού εκπαιδευτικού προγράμματος των τριών σχολείων, από τους φιλολόγους Αφροδίτη Κουτσογιάννη και Βασίλη Μητσέα, καθώς και απαγγελία ποιημάτων του Γ. Δροσίνη απο μαθητές και των τριών Γυμνασίων.
Η εκδήλωση έκλεισε με την 25μελή Γυναικεία Χορωδία του Δήμου Κεφαλονιάς, η οποία τραγούδησε μελοποιημένα τραγούδια του ποιητή (συνοδεία πιάνου Ευαγγ. Φραγκιά - Διεύθυνση Αγγ. Μουρελάτος).

Αξίζουν όμως θερμότατα συγχαρητήρια οι συντελεστές των δύο εκδηλώσεων: οι Διευθυντές και οι καθηγητές των τριών σχολείων, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Μουσείου Γ. Δροσίνη», οι μαθητές και οι μαθήτριες, τα μέλη της χορωδίας που συνέβαλαν όλοι στην εκπληκτική οργάνωση τους.

Αναστάσιος Στέφος
Πρόεδρος της cialisfrance24.com Επιτροπής και Αντιπρόεδρος
του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Μουσείου Γ. Δροσίνη»