Είστε εδώ

Πραγματοποίηση Συνεδρίου (17/10/2014)

Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Μουσείου Γεωργίου Δροσίνη» οργανώνει ημερίδα με θέμα: «Ο Γεώργιος Δροσίνης και η συμβολή του στην διεξαγωγή του «Πρώτου εν Ελλάδι Εκπαιδευτικού Συνεδρίου» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 110 χρόνων από την διεξαγωγή του στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1904.
Τόπος και χρόνος διεξαγωγής: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. ακριβώς.
Εισηγητές: Γιάννης Παπακώστας, Ομότιμος Καθηγητής και Φιλολογικός Επιμελητής του έργου του Δροσίνη, Θανάσης Γκότοβος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Κώστας Μπαλάσκος, Επίτιμος Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Συντονιστής ο Καθηγητής sandia viagra yahoo της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών – ποιητής και μεταφραστής.
Γενικός το όνομα του Γεωργίου Δροσίνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Πρώτο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο, όχι μόνο γιατί υπήρξε ο εμπνευστής του αλλά κυρίως γιατί ως Γραμματέας του Συλλόγου προς διάδοσιν Ωφελίμων Βιβλίων και ως Γραμματέας της Διευθύνουσας Επιτροπής, ανέλαβε αυτός την προετοιμασία και την όλη οργάνωσή του και επίσης έθεσε στη διάθεση του Συνεδρίου το περιοδικό Εθνική Αγωγή για τη δημοσίευση τόσο των σχετικών ανακοινώσεων και οδηγιών όσο και των εισηγήσεων των ομιλητών. Το Συνέδριο αποτέλεσε σημαντικό γεγονός για την πνευματική ζωή του τόπου. Κινητοποίησε εκπαιδευτικούς και γενικότερα λόγιους με ενδιαφέρον για την Εκπαίδευση από όλη την Ελλάδα αλλά και τις αλύτρωτες περιοχές και τον Ελληνισμό της διασποράς (Μοναστήρι, Φιλιππούπολη, Ραιδεστός, Ανδριανούπολη, Βάρνα, Δαρδανέλλια, Οδησσός, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Κύπρος). Χωρίς την έμπνευση και το όραμα του Δροσίνη, χωρίς τις γνώσεις, την ενημέρωση και το ενδιαφέρον του, χωρίς την ακάματη εργατικότητα και τις οργανωτικές του ικανότητες δεν θα είχε πραγματοποιηθεί μια τόσο φιλόδοξη και πρωτοποριακή για την εποχή πρωτοβουλία, η οποία κατά τον Αλέξανδρο Δελμούζο έμοιαζε με « … σωστό συναγερμό του Ελληνισμού για την παιδεία του».